Polícia žiada o pomoc pri pátraní po páchateľovi lúpežného prepadnutia

11.03.2010 Prešov

Prešov 11. marca (TASR) - Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po neznámom páchateľovi, ktorý v utorok (9.3. ) krátko po 10.00 h v herni na Zemplínskej ulici v Prešove, lúpežne prepadol 21-ročnú čašníčku.
Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová dnes informovala, že podozrivý muž vo veku približne 25 rokov je vysoký 170-175 cm. V čase lúpeže mal na hlave šiltovku svetlohnedej farby bez nápisov a na sebe mal oblečenú červeno-bordovú bundu a čierne nohavice. V prípade, že občania spoznajú podozrivého muža na identikite, môžu to oznámiť na telefónnom čísle 158.
Podľa doterajších zistení neznámy páchateľ sa najskôr pokúsil spoza barového pultu vytrhnúť čašníčke peňaženku. To sa mu nepodarilo, preto pult obišiel, žene vykrútil ruky, vzal jej peňaženku s hotovosťou 740 eur a následne z miesta činu ušiel.
Prešovský policajný vyšetrovateľ začal v súvislosti s prípadom trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže a páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.
 

Vyberte región